Psychologische numerologie


Beste bezoeker,

Welkom op de ki-numerologie website.

Altijd al geïntersseerd in astrologie maakte ik, zoals iedereen hier, eerst kennis met de klassieke westerse astrologie. Omdat sommige mensen  zich herkennen in de typebeschrijvingen van deze astrologie en anderen dan weer niet, ging ik opzoek naar een astrologisch systeem dat van een andere jaartelling gebruik maakt dan de Christelijke. 
Oude astrologische systemen kwamen tot stand in de tijd dat mensen nog dicht bij de natuur stonden. In de strijd tegen de onzekerheid, die bewegingen en veranderingen met zich mee brengen, trachtten de wijzen uit de oudheid het ritme van deze bewegingen in kaart 
te brengen en zo ontstond o.a. de Chinese Hsia kalender. Waar de boeren deze kalender in oorsprong gebruikten als zaaikalender werd hij later ook gebruikt voor een heel oude vorm van astrologie; de astrologie van de negen huizen (Jui Gong Ming li ), later in Japan Nine-Star-Ki (Kyu Sei Ki Gaku) genoemd. Het grote verschil met de Hsia jaartelling ten opzichte van de Christelijke is dat de Hsia kalender rechtstreeks verband heeft met de astronomische gebeurtenissen. 

Wat is psychologische numerologie?

Na het doorwroeten van de nodige lectuur over de Nine-Star-Ki astrologie ging ik er in mijn praktijk van energetisch zorgverlener mee aan de slag. Over de jaren heen noteerde ik bij de 81 typen, beschreven in Nine Star Ki, talloze ziektebeelden en gebeurtenissen die het leven van hulpzoekenden kleuren. Zeven jaar geleden ben ik aan het immense werk begonnen om deze informatie te ordenen en te bestuderen. Het werk is nooit voltooid omdat de dagelijkse ervaringen, die mijn leven kleuren, er toe leiden dat ik delen moet wijzigen en/of aanvullen.  Toch hebben mijn schrijfsels, nadat ik ze herhaaldelijk heb omgewerkt, eindelijk vorm gekregen. Omdat mijn typebeschrijvingen duiding geven bij het innerlijke leven van mensen, waar bestaande lectuur vooral hun gedrag beschrijft, wijken mijn teksten inhoudelijk af van de bestaande lectuur. Er ontwikkelde zich zo een vorm van psychologische numerologie die ik Ki-Numerologie noem. Omdat het mijn bedoeling is om het groeipotentieel van mensen zichtbaar te maken lijkt Ki-Numerologie qua intentie op psychologische astrologie.
Het resultaat van mijn vorsen is nog steeds niet wat ik er van verwacht maar ik heb het gevoel dat ik mijn schrijfsels nu de wereld in mag sturen ten bate van zij die er op gebrand zijn om de betekenis ervan te achterhalen. De teksten hebben in eerste instantie tot doel om tot zelfkennis te komen. Dat houdt voornamelijk in dat ze het ego beschrijven en hoe dat ego ons tegen houdt om ons Ware Zelf te zijn. Hoewel je daar niet meteen vrolijk van wordt hoop ik dat mijn woorden, op termijn, de zelfde vreugde moge brengen die me zelf ten deel valt als ik ervaar dat  ik een stap kan zetten dichter naar het Zelf. 

Mocht het een en ander niet duidelijk zijn dan kan je contact met me maken via de reactie blokken, verspreid over de website. Voor specifieke vragen met betrekking tot je zelf, relaties, werk en de toekomst kan je me contacteren voor een persoonlijk consult

De schildpad

Een 4000 jaar oude Chinese legende gaat over de wijsgeer Fu Hsi die door de negen lijnvormige vlekken op het schild van een schildpad geïnspireerd werd voor de ontwikkeling van een theorie die de veranderingen in de natuur in kaart moest brengen. Nadat Fu wijzen had geraadpleegd ontwikkelde zich Lo Shu en het Bagua, de wiskundige puzzels waaruit de I Tjing, Feng Shui en Nine Star Ki numerologie ontstonden.
Ooit gaat misschien de legende over een geboren en getogen Limburgertje waarmee al eens gelachen werd omwille van de zangerigheid in zijn stem en het trage tempo waarmee hij sprak. Hij had het gevoel dat juist dat bij zijn ware geaardheid past en dacht : " Het gaat er niet om hoe snel je ergens kan komen, maar om wat je onderweg hebt waargenomen" en koos de schildpad als symbool.

Doe rustig aan, wie weet wat je tegen komt.

Veel succes gewenst onderweg!

vriendelijke groeten

 

Uw element

mijn element

Maak kennis met het potentieel van jouw jaargetal

 

I-Tjing

             I-Tjing

Wat de I-Tjing zegt over jouw aanleg energie

 

Nine Star Ki boek

nine star ki boek
Mijn boek over taoistische astrologie.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.